Објављено дана

Dismenoreja i homeopatski lekovi za bolne menstruacije i pred menstrualni sindrom PMS

Dismenoreja i homeopatski lekovi za bolne menstruacije i PMS
Podeli kvalitetne informacije sa drugima:

BOLNE MENSTRUACIJE

Kako deluju homeopatski lekovi za bolne menstruacije i pred menstrualni sindrom PMS poznatiji i kao Dismenoreja

Homeopatija ima niz lekova koji mogu da pomognu kod bolnih menstruacija. U daljem tekstu su navedeni homeopatski lekovi za bolne menstruacije i lekovi koji deluju i na pred menstrualni sindrom PMS. U medicini se taj poremećaj zove Dismenoreja.

Dismenoreja su ritmički bolovi koji se pojavljuju uvijek u istom periodu pri menstrualnom ciklusu. To su većinom spazmodični bolovi koji dovode do nervoze i promene ponašanja žene.

Dismenoreja može biti primarna i sekundarna. Primarna nastaje zbog funkcionalnih poremećaja, a sekundarna nastaje zbog organskih promena kao što su upale, razne infekcije.

DISMENOREJA ZBOG HORMONSKOG DISBALANSA

Obično se pojavljuje membranozni iscedak koji nastaje zbog hipertrofije ćelija maternice. Bolovi su grčeviti, spasmodični, veoma jaki…

Indikovane remedije – koji homeopatski homeopatski lekovi za bolne mestruacije se koriste na osnovu opisa stanja u kome se pacijent nalazi i simptoma:

1.  Magnesium phosphorica – Jaki, nagli grčevi … Do poboljšanja dolazi u pognutom položaju sa jakim pritiskom bolne regije i toplim aplikacijama.

2. Viburnum – Iznenadni grčevi u kratkim vremenskim intervalima a bol se iz lumbosakralnog podrucja širi u bedra.

3. Cyclamen – Menstruacije neredovne, nepravilne sa izlučivanjem crnih, krvavih ugrušaka.. U toku ciklusa prestane krvarenje na kraće vreme, pa se opet pojavi praćena glavoboljama a nekad i sa vrtoglavicama..

4. Phytolacca – Predmenstrualni mastitis, hormonalni disbalans …

5. Bromum – Menstruacije su preuranjene, imaju ugruške… obično je levi jajnik bolan, otečen i napet. Zna se javiti i levostrana glavobolja.

GoldenSwedenBitte-728x90

NEUROVEGETATIVNA DISMENOREJA

Za ova stanje se koriste sledeći homeopatski lekovi za bolne menstruacije:

1. Sabina – Preuranjena menstruacija sa jakim i iznenadnim bolovima koji se šire iz lumbosakralnog predela u karlicu, pa u vaginu…

2. Secale – Češće se propisuje u menopauzi a bolovi su slični porodjajnim bolovima…

3. Cimicifuga racemosa – Menstruacije su nepravilne i neredovne, bolovi su jaki. Šire se oko abdomena pa se šire u ledja, te u stražnji deo bedara.

4. Chamomilla – Vrlo iritabilne žene koje se lako naljute i veoma su netolerantne na bol. Bol je grčevita i neizdrživa.

5. Calcarea phosphorica – Dismenoreja u pubertetu….

PSIHOGENA DISMENOREJA

1. Pulsatilla – Osetljive žene koje su promenljivog raspoloženja. Reaguje tako što se rasplače kad je neko teši. Stidljive osobe.

2. Sepia – Osobe sklone tegobama jetre, prisutna je opstipacija, problemi sa cirkulacijom i genitalne tegobe.

3. Murex – Astenične i slabe žene, tužne po prirodi koje imaju osećaj težine u karlici koji se pogoršava sa hodanjem. Menstruacije su preuranjene, obilne i bolne.

4. Lilium tigrinum – Žene koje su nervozne, pate od uterinih problema često udruženih sa problemima srca. Oseća često bol u karlici i ima osećaj propadanja karličnih organa.

 

Podeli kvalitetne informacije sa drugima: