Објављено дана

Šta je to zlatno mleko i kako da ga napravimo?

Podeli kvalitetne informacije sa drugima:

ZLATNO MLEKO   

Šta je to zlatno mleko i kako da ga napravimo? Koja su njegova lekovita svojstva – kako nam zlatno mleko poboljšava zdravstveno stanje?

Zlatno mleko spada u tradicionalne lekove drevne indijske medicine Ajurveda.

Ono predstavlja jos jedan znacajan proizvod sa lekovitim i umirujucim svojstvima, moćan izvor zdravlja. Čini mnogo toga korisnog za ljudsko telo. Veoma je popularan i kod lekara ruske alternativne medicine. U ruskoj alternativnoj medicini zlatno mleko pripremljeno na ovakav način smatra se pravim draguljem.

Za pripremu zlatnog mleka vam treba svega par sastojaka:

Pre svega treba pripremiti pastu od kurkume, i to tako što ćete u 100 do 150 ml vode dodati 40 grama kurkume u prahu.

Promešaćete i ostaviti da proključa, a potom pustiti da ključa oko osam minuta, dok se smesa ne zgusne, a pritom ćete je stalno mešati.

Gotovo je kada smesa počne da liči na jogurt.

Pastu možete napraviti i u većim količinama i ostaviti je u frižideru jer svoja svojstva ne gubi oko 40 dana.

Za pripremu zlatnog mleka potrebno je 250 ml mleka (najbolje kozjeg) I 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja i med po ukusu.

Mleko se prokuva i dodaje se bademovo ulje. Onda se to skloni sa vatre i sipa u šolju.

U to se doda kašičica paste od kurkume i zasladi medom po ukusu. Radi poboljsanja ukusa moze se dodati i cimet ili djumbir. Ovako pripremljen napitak pije se  obavezno dok je jos vruce.

Zlatna Švedska grančica i zlatno mleko

Lekovita svojstva zlatnog mleka

Prema indijskoj medicini kurkuma je klјučni sastojak zlatnog mleka sa sirokom lepezom blagotvornih dejstava. Kurkuma ima u sebi polifenol i kоristi sе u 150 rаznih  potencijalno terapijskih funkcija. Aktivna komponenta u kurkumi je kurkumin koji ima puno lekovitih svojstva.

Kurkumа imа аntiinflаmаtоrnа i аntikаncеrogena svojstva, a uključuje  i antioksidativna i protivupalna dejstva. Ona pоbоlјšаva imunitеt i rаd mozga., kоntrоlišе hоlеstеrоl i krvni pritisаk. Mоžе dа rеgulišе nivо triglicеridа i аkо је u kоmbinаciјi sа crnim bibеrоm, vеоmа је kоrisna zа kоžu.

Gorak ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, toksine, podstiče krvotok i kompletan metabolizam i najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Kurkuma je moćan  začin, jarko žute boje koji pomaže procesu varenja, antiupalno deluje,  uspešno se bori protiv depresije, pomaže u sprečavanju gubitka memorije.  Moze biti od koristi u sprecavanju dijabetesa i raka.

Mleko je izvor dragocenih proteina i kalcijuma vaznih za pravilan razvoj dece i pomaze u prevenciji osteoporoze kod odraslih osoba. Lekovitim svojstvima se posebno odlikuje prirodno proizvedeno kozje mleko.

Med i bademovo ulje takodje, imaju veoma vredna lekovita svojstva. Zlatno mleko u sebi na specifican nacin objedinjuje sve navedene sastojke i pruza mnogo koristi ljudskom organizmu. Danas se zlatno mleko najcesce propagira kao:

 • prirodno sredstvo za lecenje i odrzavanje dobrog zdravlja kostiju, kicme i zglobova. Ono podmazuje sve zglobove u organizmu i pomaze u razlaganju depozita kalcijuma. Povećava pokretljivost zglobova, leči artritis i artroze. Vraća čvrstinu kostima.Vrlo je korisno kod reumatskih bolesti, smiruje upale i otečenost zglobova, jača i štiti koštano tkivo.
 • odličan je u stimulaciji i zaštiti digestivnog trakta, podstice varenje
 • jaca imunitet, zato je odlično u zimskim mesecima
 • daje energiju organizmu, podstiče zdravlje i vitalnost
 • povoljno utice na zenske reproduktivne organe
 • ublazava kasalj i prehladu, jedan je od najjačih prirodnih antibiotika
 • narocito se preporucuje u stanjima iscrpljenosti, stresa, nesanice i depresije.
 • odlično je za nervni sistem i debelo crevo
 • koristan je za hematopezu (formiranje krvnih ćelija deobom, i diferencijacija matičnih ćelija u koštanoj srži)
 • čarobni napitak koji pomaže u produženju mladosti i podstiče dugovečnost
 • ima blagotvorno dejstvo na jetru
 • štiti od srčanih bolesti
 • uklanja toksine, čisti organizam od otrova
 • pomaže kod problema i poremećaja spavanja

“Zlatno Mleko” je predivan, ukusan i neverovatno zdrav napitak čije su dobrobiti  mnogobrojne. Pije se ujutro na prazan stomak i pred spavanje, a preporučeno trajanje terapije je 40 dana. Procedura može da se ponovi dva puta godišnje.

Zlatni Šveden Biter u sebi ima kurkumu. Cene Golden Sweden bitter bočica u Srbiji sa uključenom dostavom su:

1 bočica – 2500 dinara

2 bočice – 4400 dinara

3 bočice – 6300 dinara

4 bočice – 8000 dinara

Ako se radnim danom kapi naruče do 15 h stižu već sutradan za većinu mesta u Srbiji. Naručuje se ovde putem sajta ili na mail  [email protected]   ili putem telefona (+381)  065 970 7777

Naručivanje i kupovina u Bosni

U BiH cena jedne bočice Golden Sweden bitter je 43.5 KM. Naručivanje telefonom za kupce u BiH je putem telefona:

(+387) 066 271 012

(+387) 061 284 600

Prodajna mesta u BiH pogledajte ovde.

Milan Popović

Podeli kvalitetne informacije sa drugima: